Nowoczesna architektura : Zdrowie i zdrowie Centrum Edukacji Sportowej Kang-won National University / Idea Image Institute of Architects

Dzięki uprzejmości Kang Chul-Hee i Idea Image Institute of Architects, Centrum Edukacji Zdrowia i Sportu przyciąga lokalnych mieszkańców.
uczestnictwo i podnosi jego wartość jako społecznościowego centrum sportowego.
Położony na wschodniej części kampusu Choon-Chun Uniwersytetu Kang-won, jest on nieco odizolowany od otoczenia.
Aby przystosować się do stromego krajobrazu, centrum basenów i placówek edukacyjnych zaprojektowano z wielopoziomowymi wejściami, podkreślając zróżnicowany przedpokój i pełną przygód przestrzeń.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Wchodząc przez wielopoziomowe wejścia, na poziomie podziemnym mieszczą się codzienne programy sportowe dla wykładowców, studentów i mieszkańców, podczas gdy na parterze znajdują się pomieszczenia edukacyjne i sale lekcyjne.
Główne udogodnienia, takie jak basen, siłownia i sala wystawowa znajdują się na drugim poziomie, do którego można dostać się z frontowego placu.
Biura profesora znajdują się na trzecim i czwartym poziomie, które są skierowane na południowy wschód, biorąc pod uwagę ich wykorzystanie.
Dzięki uprzejmości Kang Chul-Hee i Idea Image Institute of Architects Uwzględnienie natury i sprawna konserwacja promowały wizerunek zielonego kampusu.
Za pomocą świetlików i podnośników szybowych zapewniono rozwiązanie do kondensacji basenów i zapewniono wystarczającą ilość naturalnego światła na stadion.
Ciekawa przestrzeń o atrakcyjnej strukturze i trójwymiarowej talii ożywia obiekt sportowy.
Zmysłowe i kreatywne postacie powinny stać się symbolem Choon-Chun.
Dzięki uprzejmości Kang Chul-Hee i Idea Image Institute of Architects – Endless Green Flow.
ma być przyjaznym dla środowiska centrum sportowym i zawierał obraz Mobius Strip, oparty na ideologii Uniwersytetu Kang-Won: Continuity and Eternity.
Oczekuje się, że wykracza poza ideę zwykłego centrum sportowego, a jako energiczna i ambitna przestrzeń Kang-Won University, centrum ma być ciągłym zrównoważonym projektem współistniejącym z naturą.
Dzięki uprzejmości Kang Chul-Hee i Idea Image Institute of Architects Architekt: Chul-Hee, Kang i Idea Image Institute of Architects Zespół projektu: Jong-moo, Kim; Yong-won, Kim; Noa, Kim; Eugene Chun Bo-ram, Kim; Jeong-Tae, Gwon; Ji-Hyung Kim; Moo-Jong, Yoo; Chul, Gwon Lokalizacja: Gangwon-do, Korea Funkcja: Placówki edukacyjne i badawcze Powierzchnia witryny: 9,000.
Bldg.
powierzchnia: 4990,10.
Całkowita powierzchnia użytkowa: 9 437,44.
Historie: B1, 4Fl.
Wysokość: 22,85 m Konstrukcja: Żelbet, stal, stalowa kratownica Wykończenie: panel aluminiowy, raster do drewna
[podobne: aluminium 6082, gabloty muzealne, taśmy transportujące ]

Powiązane tematy z artykułem: aluminium 6082 gabloty muzealne taśmy transportujące